Totul despre evenimentul “Lady Today, Business Lady Tomorrow”

business ladies club

“Tema principală în acest an face trimitere la trendurile din sfera Marketingului Online. Speakeri și profesioniști în domeniu vor fi alături de noi aducând în discuție noțiuni atât de SEO, CPC, Mailing, Google Analytics cât și Social Media.” – cam asa suna descriere evenimentului pe pagina de Facebook, descriere care m-a si convins sa particip.

Am ajuns joi dimineata in incinta The Office, putin derutata fiind. In mesajul pe care il primisem cu o seara inainte de la echipa Business Ladies Club, care avea rol de reminder, scria ca evenimentul are loc in corpul B al cladirii iar odata ajunsa acolo am primit informatia ca trebuie sa ajung in corpul A. Anyway, la intrare intalnesc o fata la fel de derutat ca mine; facem cunostinta pe loc si hotaram sa stam una langa alta pe durata conferintei.

fashionsofa.net blc

La 9:40 se da startul evenimentului. Pana la ora 17:30 pe scena au vorbit: Simina Porosnicu, Daniel Matei, Alex Ursa, Razvan Antonescu, Ancuta Bodnarescu, Adrian Ilovan, Mihai Taranu ( aka Zmenta ), Anca Dinu, Andrei Mutu si Marian Hurducas.

De la fiecare speaker in parte am avut cate ceva de invatat si implicit cate ceva de notat;

Simina ne-a atentionat ca este important sa spunem povesti, sa vorbim pe intelesul cititorului pentru ca el sa se poata identifica cu noi, cei care scriem. In ideea asta am incercat si eu in ultimul timp sa renunt la limbajul formal in postari si sa folosesc un limbaj mai informal dar mult mai personal. Nu imi reuseste intotdeauna dar sper ca pe viitor sa gasesc exact stilul potrivit.

Daniel Matei este un exemplu si o inspiratie pentru noi toti. Se deplaseaza cu ajutorul a 2 carje din cauza unei cascadorii nereusite ( dupa cum ne-a spus ) dar asta nu l-a facut sa renunte. Tine cursuri de marketing online si Facebook Ads iar de la el am aflat urmatoarele: in Romania sunt 8 400 000 de conturi de Facebook din care 240 000 in Cluj Napoca. De asemenea numarul paginilor de Facebook din Romania este 33 800.

Tot de la Daniel am aflat ca “Utilizatorul Facebook este precum un barbat: nu pricepe aluziile” asa ca in postari trebuie sa avem mesaje clare si concise dar si imagini de buna calitate. 

Alex Ursa a vorbit despre Google Analytics. Pe mine personal m-a motivat sa ma apuc sa studiez mai mult acest tool care e foarte complex, dar daca este folosit la adevarata lui valoare poate fi de un real ajutor.

Razvan Antonescu, Ancuta Bodnarescu si Adrian Ilovan au venit din partea agentiei Nelogiq si au tinut un panel despre metodele prin care incepi promovarea online.

Ei bine primul pas este adunarea informatiilor, apoi trebuie sa vedem prin ce ne diferentiem fata de ceilalti. E foarte important sa fim prezenti pe cat mai multe retele sociale, in special cele noi aparute ( cum ar fi Snapchat ). De asemenea trebuie sa ne gandim cum ne dorim sa fim perceputi.

“Marketing-ul este ca si cura de slabire – nu o poti face pe termen scurt si sa si obtii rezultate” 

Dupa pauza de pranz am avut parte de o portie de ras alaturi de Mihai Taranu ( aka Zmenta ) care ne-a vorbit despre video blogging.

Din perspectiva lui, in video blogging este foarte important sa ai idei bune, sa fii creativ si sa iti faci publicul sa rada chiar daca vorbesti despre un subiect serios. De asemenea e foarte important sa fii sincer, sa iti arati latura umana si sa postezi regulat.

Anca Dinu – PR Manager la CommON Cluj nu a avut un discurs structurat ci a preferat sa vorbeasca pe baza intrebarilor din public. Asa am aflat ca pentru cei care vor sa activeze in PR ( cum e si cazul meu ) este foarte importanta practica.

Andrei Mutu – creatorul brandului “I love Cluj” ne-a spus ca este foarte important ca atunci cand ai un nume care vrei sa devina brand sa inregistrezi numele, astfel eviti niste probleme delicate. De asemenea tot el ne-a impartasit ca la inceputul unei afaceri vor aparea destul de multe obstacole, dar asta nu trebuie sa ne sperie; trebuie doar sa invatam cum sa le facem fata.

Iar in final Marian Hurducas creatorul agentiei Necktie ne-a impartasit din experienta lui de antreprenor.

Din discursul lui am notat urmatoarele: ca sa fii antreprenor ai nevoie de:

– determinare

– disponibilitate pentru invatare continua

– sa fii dispus sa nu mai faci ceea ce iti place ( asta pentru ca vei fi foarte ocupat cu administrarea afacerii )

– sa fii optimist dar realist in acelasi timp

– un ego usor de controlat

– sa renunti la nevoia excesiva de control

– sa nu-ti fie frica de esec

– sa nu fii perfectionist

– sa nu te raportezi numai la cifre

– sa inveti sa fii prost

In concluzie, dupa aproape noua ore de conferinta si 5 pagini A4 scrise am plecat acasa obosita dar inspirata si plina de idei noi si de dorinta de a face mai mult. Nu, nu e cliseu; pur si simplu asta se intampla dupa un eveniment unde aflii informatii noi si folositoare- pleci acasa super inspirat, cu idei noi si cu o doza de motivatie in plus. E un sentiment foarte tare pe va doresc sa-l traiti cat mai des :)

Si daca tot am vorbit despre evenimente, profit de ocazie sa va pun la curent cu ce se intampla weekend-ul viitor la Cluj:

Ei bine, weekend-ul viitor HALF IS FREE – ne vedem sambata, 26 martie la Palatul Banffy (in centru langa KFC ) 

pagina A4 half is free 2016_26_martie_fashion&beauty 

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>