De ce nu mai scriu rezolutii la inceput de an

rezolutii

E inceput de an si toata lumea scrie rezolutii. Milioane de liste apar in toata lumea in prima saptamana a lui 2017. Din cate vad pe social media, majoritatea percepe ziua de 1 ianuarie ca pe un nou inceput dar oare suntem noi mai diferiti pe 1 ianuarie, ora 00:01 fata de cum eram pe 31 decembrie, ora 23:59 ? Putin probabil.
Nu zic ca e rea perspectiva asta cu “new year, new me” doar ca din cate am observat, la mine cel putin, nu prea functioneaza. Ma tine vreo 2-3 luni si apoi revin la MINE, pentru ca nu ai cum intr-un minut sa devii o alta persoana. Chestia asta ia timp si necesita multa munca.
Nu mai vad inceputul de an ca pe “un nou inceput” ci il vad ca pe o continuare fireasca a ceea ce a/am fost in anul precedent. Cei mai multi dintre noi scriem liste lungi cu rezolutii, care la finalul anului ajung sa fie doar niste cuvinte asternute pe hartie.
Nu ma intelege gresit, sunt PRO pentru a-ti planifica ceea ce vrei sa faci in urmatoarea saptamana/luna, urmatorul an; sunt studii dovedite ca odata scris pe hartie, acel lucru e mult mai probabil sa se intample decat daca ramane doar o dorinta ascunsa in mintea ta. Dar nu te amagi ca daca ai scris acele rezolutii pe hartie esti gata; din contra, treaba ta de abia acum incepe; ideea e sa iti dai seama CUM faci acele lucruri sa devina realitate ?

Asa ca ai nevoie de un PLAN DE ACTIUNE!

Eu incerc sa nu mai scriu simple liste cu rezolutii, ci incerc sa dezvolt planuri de actiune.
Sa zicem ca vrei sa slabesti – cea mai comuna rezolutie de inceput de an – nu e de ajuns sa scrii pe hartie ca vrei sa slabesti pentru ca mai mult ca sigur nu se va intampla. Been there, done that .
Incearca sa scrii un plan despre CUM sa faci asta, cum sa ajungi la rezultatul final. Imparte acest scop al tau – slabitul – in pasi mai mici, pe care sa-i faci in fiecare zi, mici schimbari care te vor duce mai aproape de telul tau.
Si nu, nu ai nevoie de 01 ianuarie sau de ziua de luni ca sa iti pui in aplicare planurile; incepe pe 2, pe 10 sau de ce nu, chiar de acum !

Anul asta de exemplu, majoritatea lucrurilor pe care vreau sa le fac sunt lucruri deja incepute in 2016, lucruri pe care vreau sa le continui in 2017 si sa le dezvolt.

Cam acestea au fost gandurile mele in legtura cu “New Years Resolutions” si “new year, new me” – sintagma de care sa fiu sincera mi s-a acrit deja .

Va urez spor la facut planuri si ne citim curand. Pana atunci abia astept sa citesc ce parere aveti despre acest articol ? 

Va pup si nu uitati ca putem pastra legatura si pe:

FB: Fashion Sofa IG: @fashionsofa Snapchat: anamariablog17  Twitter: @fashionsofa dar si pe E-mail: fashionsofablog@gmail.com

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>