De ce e important sa participi la evenimente ?

fashionsofa

Asta e unul dintre cele 15 ( in momentul de fata ) articole care stau in draft de ceva vreme asteptand sa fie aduse la lumina. Pe de alta parte e si un articol care e valabil oricand, poate si de asta am si amanat atat scrierea lui; nu eram presata de timp.

Daca ma urmariti de ceva timp sau mai simplu, daca dati un search in meniul din stanga sus dupa categoria “Events” o sa vedeti ca in ultimii doi ani am participat la destul de multe evenimente, majoritatea avand legatura cu blogul. Acestea fiind spuse m-am gandit ca ar fi interesant sa scriu si un articol pe aceasta tema.

noaptea alba a designerilor si creatorilor de produs, welcome, cluj 2015

1. Expunere, vizibilitate 

Ca si blogger este foarte important sa participi la eveniment deoarece iti aduc in primul rand expunere. Te fac vizibil pentru un public nou, un public care s-ar putea sa rezoneze cu subiectul blogului tau, cu stilul tau de scris etc.

Fie ca mergi la o conferinta pe un subiect care te atrage pentru a invata lucruri noi, fie ca primesti invitatii la lansari si evenimente de deschidere sau te implici in proiecte ca “blogger oficial” – toate variantele te ajuta sa devii mai vizibil in domeniul in care ai ales sa activezi.

2. Oameni noi- noi oportunitati

Cea de-a doua parte cool a evenimentelor este socializarea. Ai ocazia sa intalnesti multe persoane noi cu aceleasi pasiuni si interese ca si ale tale. Interactiunea cu oameni noi iti poate aduce pe langa noi prieteni, o lista mai lunga de contacte si odata cu ea noi oportunitati si colaborari – vorba aia: “Nu stii niciodata de unde sare iepurele” . Nu uita sa aduci cu tine cateva carti de vizita – sunt cele mai la indemana atunci cand vrei sa faci schimb de contacte si in plus dau nota de profesionalism.

3. Fun

Da, ai citit bine, la evenimente e de cele mai multe ori si distractie. Fie ca te-ai intalnit cu o persoana pe care nu ai mai vazut-o de mult si ti-a povestit ultimele intamplari amuzante din viata ei, fie ai dat peste o persoana cu un simt al umorului foarte dezvoltat, e clar ca in ambele situatii ai parte de o portie buna de ras si buna dispozitie. Rar o sa vezi la vreun eveniment pe cineva morocanos sau recalcitrant – eu daca nu am chef de socializare, mai bine nu merg la eveniment decat sa merg acolo si sa stau bosumflata toata seara si sa stric dispozitia altor persoane.
4. Intotdeuna inveti ceva nou

Intotdeauna, dar intotdeauna o sa ai ceva nou de invatat. Iar evenimentele sunt locurile unde poti face asta intr-un mod relaxat si placut. Eu obisnuiesc sa am intotdeauna la mine o agenda si un pix in care imi notez lucrurile noi pe care le aflu. Au fost evenimente la care timp de 3-4 ore nu m-am oprit din scris, au fost si evenimente la care nu am scris decat cateva cuvinte – nu asta conteaza. Ideea e sa pleci macar cu o idee noua, un plus de motivatie si inspiratie.

tidaff

Cam astea au fost motivele pentru care eu aleg sa particip la cat mai multe evenimente. Subiectul e unul vast, cu siguranta sunt mai mult de 4 dar pe acestea le-am gasit eu relevante momentan.

Iar acum sunt sigura ca te intrebi: De unde aflu de toate aceste evenimente ? 

Ei bine, din experienta mea pot sa iti spun ca Facebook-ul e locul perfect. Daca te-ai abonat la paginile potrivite si ai in lista oamenii potriviti – prin “potrivit” ma refer la cei care activeaza in acelasi domeniu ca si tine; cu siguranta o sa vezi atunci cand acestia dau share/ scriu despre un eveniment anume. Prin aceasta modalitate am ajuns eu sa particip la majoritatea evenimentelor.

Pe de alta parte, inscrierea la majoritatea evenimentelor consta in completarea unui chestionar cu datele de contact. Ei bine, dupa fiecare eveniment se face o baza de date si exista mari sanse ca a doua oara sa primesti pe e-mail detalii despre urmatoarele evenimente. Cool, nu ?

UPDATE: Chiar ieri mi-am luat bilete pentru cele doua evenimente la care urmeaza sa particip luna aceasta: Atelier de stil si educatie vestimentara si Lady today, business lady tomorrow editia IV – a 

Abia astept sa aflu lucruri noi, sa cunosc oameni noi si sa ma distrez.

Astept cu drag parerea ta despre articol :)

8 Comments
  1. Asa este! Sunt 4 motive extrem de importante…primul il consider si eu cel mai bun! Degeaba scrii pe n ani pe blog, cand nu te stie mai nimeni si nu ai contacte, relatii…poti crea relatii cu colegele de breasla…nu ma refer la PR sau persoane de acest gen. Iar asta e un beneficiu si un lucru tare dragut! :)

  2. Multumesc pentru articol, e un mic îndrumător pentru un blogger la inceput. M-as bucura sa faci si cateva sugestii de oameni si locuri facebook potrivite pentru a gasi evenimentele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>