Dare to fail ! – TEDx Eroilor

00000002715-7279-940x665

Dare to fail – indrazneste sa esuezi ! Cati dintre noi avem curajul sa facem asta ?

M-am chinuit cateva minute bune ca sa gasesc cuvintele potrivite pentru aceasta postare, deoarece aveam in minte multe moduri de a o scrie. In final am decis sa pun cap la cap primele impresii dupa eveniment pe care mi le-am scris aseara in aplicatia Notes din telefon.

Intotdeauna am fost orientata spre dezvoltare, iar de ceva timp a inceput sa ma preocupe din ce in ce mai mult dezvoltarea personala, cum pot sa cresc, sa evoluez eu ca persoana. Asadar, acum cateva zile, manata de curiozitate am luat inteleapta decizie de a participa la TEDx Eroilor.

TED = Technology, Entertainment, Design

TEDx = eveniment organizat in mod independent

Formatul celebru TED: O suită de discuții scurte, pregătite cu grijă, demonstrații și spectacole (în direct sau doar clipuri video de pe TED.com) pe o gamă largă de subiecte pentru a promova învățare, inspirație și minunare – și de a provoca conversații care contează. (sursa: tedxcluj.com )

Tema evenimentului a fost: Dare to fail, iar fiecare dintre speakeri ne-a povestit din propia experienta cum un esec te poate duce, mai apoi la succes. Am mai retinut si ideea ca, in cultura japoneza, greseala este considerata o comoara.

Au fost 26 de speakeri cu discursuri si povesti de viata interesante si pot spune ca din discursul fiecaruia am ramas cel putin cu o idee.

Cel mai tare m-au impresionat Dor Geta Popescu si Petru Rogojanu, cei mai tineri dintre speakeri. Geta este o alpinista care a cucerit multe varfuri peste 5000 de metrii si a doborat multe recorduri de varsta. Chiar daca a fost vizibil emotionata a tinut un descurs interesant despre cum sa esuezi responsabil. Petru este elev in clasa a 7-a la liceul Brukenthal din Sibiu si la numai 13 ani urmeaza cursuri de web expert, care odata terminate vor echivala cu un master in domeniu. El a vorbit despre pasiunea sa, webdesignul.

A fost un maraton de 8 ore de speech-uri, a fost obositor pe alocuri dar a meritat din plin. Am plecat de acolo cu o noua viziunea asupra esecului si cu multa energie pozitiva.

Cu siguranta am sa particip si la urmatoarele editii si va sfatuiesc si pe voi sa o faceti :)

Acum sunt curioasa sa stiu daca a mai participat careva dintre voi la vreo conferinta TEDx. Daca da, mi-ar placea sa imi spuneti cum vi s-a parut.

Va pup si va doresc o saptamana minunata :*

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>