#bucuresc 2 – Social Media Summit

Am promis in ultimul post ca am sa ma intorc cu o postare despre eveniment, asa ca iata-ma aici :)

DSC_3805

 Ora 7 – desi ma trezesc la ora asta de cateva luni incoace tot mi se pare ca e prea devreme si tot ce imi doresc e sa mai dorm macar 5 minute. Dau snooze si ma intorc pe partea cealalta.

7 si 5′ – noroc ca am o melodie draguta pe post de alarma pentru ca altfel as fi dat cu telefonul de toti peretii.

La 7 si 10′ ma ridic in sfarsit din pat cu gandul sa fiu gata in cel mai scurt timp deoarece si pentru ca – traficul din Bucuresti.

fashionsofa.net

Una peste alta – am ajuns la conferinta la timp. Prima parte, sa fiu sincera m-a cam plictisit sau eram eu mult prea obosita. Cert e ca cu putin timp inainte de prima pauza am iesit putin la aer, am luat o gustare si astfel am reusit sa-mi dau un refresh.

In prima parte s-a vorbit despre social media la nivelul principal. Ideea principala a fost ca pana acum in social media a fost faza de entuziasm, de tatonare. De acum incolo se va pune accent pe profesionalism.

Primul speaker, Mugur Patrascu, a spus o chestie care a fost foarte pe placul meu, si anume: “Snapchat este pe val ! “ – nimic mai adevarat. Din cate am vazut multa lume este inca foarte reticienta atunci cand vine vorba de Snapchat. Unii o considera o aplicatie pentru adolescenti, iar altii sunt de parere ca expunerea este mult mai mare.
Cu cea dea doua categorie sunt cumva de acord, dar cea mai faina parte a Snapchatului este ca iti ofera sansa sa vezi oamenii pe care ii admiri in online asa cum sunt ei in viata reala, sa le vezi adevarata fata. Cu alte cuvinte dispare acea imagine de perfectiune pe care toti incercam sa o cream pe alte retele de social media.

O alta chestie interesanta pe care am auzit-o a fost urmatoarea: “Nu trebuie sa facem digital, trebuie sa facem comunicare.” Cu alte cuvinte totul se reduce la oameni si la relatiile interumane.

Dupa coffe break a urmat prezentarea proiectului #suntuntaran, proiect care isi doreste reabilitarea cuvantului “taran”, care in ziua de azi este folosit din ce in ce mai mult doar cu sens negativ. Astfel, cei de la revista Biz au adunat oameni cu valoare si notorietate din Romania (Smiley, Virgil Iantu si altii ) pentru a sprijini aceasta campanie. Daca vreti sa va alaturati si voi campaniei, o puteti face pe suntuntaran.ro .

DSC_3821

Partea a treia a fost de departe cea mai interesanta pentru mine ca si blogger. S-a vorbit despre relatiile intre bloggeri si agentiile de publicitate si s-au facut publice listele cu cei mai vizibili bloggeri din diferite domenii.

Puteti gasi listele AICI (click pe cuvantul AICI )

In ceea ce priveste relatiile dintre bloggeri si agentiile de publicitate, cei de revista Biz au realizat un studiu: 10 probleme in colaborarea dintre bloggeri si agentii – Ce spun agentiile ? 

– Blogerii nu sunt autentici si au numeroase articole copy paste

– Exista o diferenta vizibila intre articolele platite si articolele proprii

– Nu sunt prompti la comentariile si nevoia de informatii extra pe care le cer cititorii lor, cand au proiecte platite pe bloguri.

– Nu respecta deadline-urile si nu raspund rapid in timpul campaniei

– Lipsa transparentei pentru rezultatele articolelor publicate pe blog

– Blogerii au pozitionare deficitara si o strategie de comunicare slaba

– Lipsesc blogurile puternice in spatele carora sa se regaseasca cu adevarat formatori de opinie

– Blogerii au tendinta de a se asocia cu mai multe branduri simultan sau la scurt timp dupa o campanie cu un competitor.

– Nu au un echilibru in expunerea brandurilor intre continutul paid si cel earned

– Nu au forme de organizare juridica + vor sa elimine clauzele ce tin de obligatiile lor si solicita termene de plata nerealiste

12773031_1203917919637450_1261112692_o

 

Acum sa vedem ce spun bloggerii legat de acest subiect:

-Agentiile nu respecta termenele de plata

– Au deficiente de comunicare: dau brief-uri incomplete, fac numeroase modificari pe parcursul campaniei iar la final nu dau feedback

– Termenele de implementare sunt scurte si nu lasa loc creativitatii

– Apare prea des replica: “Hai sa rezolvam azi ”

– Lipsa de echidistanta fata de bloggeri. Agentiile aleg bloggerii cu care le este usor sa lucreze si nu se gandesc la succesul proiectului, ci cat de usor le este sa lucreze cu bloggerii alesi.

– Au deficiente de documentare. Agentiile nu cunosc ce scriu bloggerii

– Au reticienta de a lucra cu bloggeri noi sau cu cei din provincie

– Au reticienta in a se abate de la linia advertorialului clasic

– Impun un stil unitar bloggerilor din campanie si le ingradesc creativitatea

– Au cerinte inflexibile si solicitari exagerate si uneori nerealiste ( Ex: cer numar mare se shares/likes pentru postari cu informatii slabe )

Eu nu am avut inca colaborari cu agentii de publicitate, dar aceste informatii mi s-au parut interesante si folositoare pe viitor. De aceea am tinut sa le si scriu aici pe blog, pentru a va fi de ajutor si voua.

Si acum sa va explic putin si ce-i cu pozele care nu prea au legatura cu articolul; dupa eveniment am mers in AFI si am dat de rulota MOON a Danei Rogoz, rulota pe care am vazut-o de atatea ori la ea pe blog asa ca nu puteam sa trec pe acolo si sa nu fac cateva poze. Am avut in sfarsit ocazia sa miros si parfumul MOON si mi-a placut. E perfect pentru sezonul ce urmeaza; cine stie, poate imi fac un cadou :D

DSC_3823

 

Ne-am incheiat seara la Starbucks, care s-a transformat in traditie pe toata durata sederii la Bucuresti, traditie pe care simt ca o vom continua si la Cluj :))
In poza de mai jos imi puteti admira fata obosita, pe care o afisez de cateva saptamani deja. Trebuie sa fac cateva schimbari si sa revin la un program mai normal.

Anyway, sper ca vi s-au parut interesante informatiile pe care am ales sa le shareuiesc cu voi.

Ne vedem curand cu un outfit post :)

blogger at starbucks, afi palace cotroceni

 

DSC_3843

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>